RomanaEnglishGermanInfo UtileSondaj de Opinie

Ce parere aveti despre calitatea serviciilor de transport persoane Euromaidec Touring ?
 


Excursii Baile Felix
Facebook Euromaidec.ro
Facebook Euromaidec.ro
Prin Bihor cu Euromaidec Touring

Prin Bihor cu Euromaidec Touring 2016

in fiecare duminica

turismprinbihorcueuromaidec.jpg

PREȚUL EXCURSIEI : 90 LEI/persoană

Informatii și rezervări: 0732660436 - 0259412231

Plecare din Oradea de pe platoul Centru Civic, la orele 8:00 pentru o aprofundare a valorilor culturale și frumuseților naturale ale Județului Bihor.

Preţul include: transport din Oradea cu autocar sau microbuz modern, asistenţă turistică şi ghid, băuturi locale

Preţul nu include: intrări la obiective turistice Pestera Unguru Mare 6 lei; Pestera Meziad 10 lei,, cheltuieli personale, asigurare medicală, asigurare storno. 

În această zi vom face cunoștință cu meșteșugul olăritului, cu una din peșterile recent amenajate și modernizate în vederea accesibilității în scop turistic, precum și cu lăcașuri de cult cu deosebită valoare spirituală și istorică. Nu vom rata desigur pe drum nici peisajele mirifice ale Apusenilor pe care le vom întâlni în calea noastră.

Deplasarea o facem pe șoseaua E60, pe lângă barajul de la Tileagd și prin orașul Aleșd pentru a face primul popas la ieșirea Crișului Repede din defileul Vad-Borod. Satul Vadul Crişului este un legendar centru de olărit, unic în Europa prin culoarea albă a ceramicii rezultată în urma arderii. În anul 1938 nu mai puţin de 90 de familii de olari lucrau în localitate. Acum doar câteva familii mai practică această meserie. Vă propunem să facem împreună cunoștință cu aceast meșteșug, care a făcut cunăscută comuna din Județul Bihor în perioada sa de glorie la nivel național și internațional.

Să nu uităm însă nici de frumusețile create de natură. Următorul popas o avem la Peştera Ungurului sau Peştera de la Bolhac (numită şi Ungurul Mare), situată pe malul stâng al Crişului Repede, în zona numită “Lunca Bălnăcanilor”, în raza comunei Şuncuiuş. Aici se deschide impresionantul portal al Peşterii Unguru Mare care este o rezervaţie speo-carstică cu lungimea de 554 m. Aflată într-o frumoasă zonă carstică care numără peste 100 de peşteri, printre care şi Peştera Vântului (cea mai lungă din ţară), Peştera Bătrânului, Peştera de la Vadu Crişului şi altele, Peştera Unguru Mare, impresionează prin măreţia spaţiului subteran şi prin încărcătura istorică dată de locuirea ei din cele mai vechi timpuri. 
După toate cele de mai sus văzute și experimentate vom avea pauza de masă bine meritată în cadrul unui restaurant local sau în aer liber.

În comuna Roșia facem un popas la singura moară de lemn care funcţionează în prezent în zonă, fiind ridicată la sfârşitul secolului al XIX-lea pe valea din comună. Moara poate fi vizitată oricând în timpul zilei, în prezenţa proprietarului care practică morăritul de o viaţă.

În Remetea vom vizita împreună Biserica Reformată, construită în secolul XIV-XV în stil gotic, care în prezent este un monument de arhitectură de valoare naţională. Datorită unor renovări succesive picturile au fost acoperite, fiind scoase din nou la lumină în anul 1927 şi apoi începând cu anul 2002.

Ne continuăm drumul către Meziad. Redată turismului bihorean în condiții demne de secolul XXI, Peștera de la Meziad este considerată un laborator subpământean. Este una din cele mai interesante peşteri amenajate în scop turistic din carstul Munţilor Apuseni şi are statut de arie naturală protejată. Dimensiunile impresionante ale portalului, precum şi ale interiorului, alături de coloniile mari de lilieci şi speleoteme captează atenţia vizitatorilor pe toată durata vizitării peşterii. În peşteră s-au găsit urme din paleolitic şi neolitic, fiind o peşteră locuită de Homo sapiens şi de animale ca Ursus spelaeus (ursul de cavernă).

Pe drumul de întoarcere către Oradea, în Brătești, chiar pe șoseaua intens circulată ce face legătura între Oradea și Beiuș facem cunoștință cu povestea bisericii de lemn ce poarta hramul Sfântul Teodor Tiron. Construită inițial în satul Sitani din Bihor, la începutul secolului XVIII, vândut enoriașilor din Brătești.

Sosire în Oradea seara la parcarea de pe platoul Centru Civic.

 

Blog

Prima lecie de Golf a copilului meu - GRATUIT
...

...............................................................
Cifrele Euromaidec Touring in 2016
In 2016 Euromaidec, a continuat sa ofere servicii de calitate pentru transportul de persoane, depasind 1.000.000 de km parcursi pentru cei peste 80.000  de clienti. ...

...............................................................
Conferinta Anuala a Transportatorilor de Marfuri Expres din Romania - Editia a III-a

In cadrul celei de a III-a editii a...


...............................................................
Anunt Conferinta Anuala a Transportatorilor de Marfuri
CONFERINȚA ANUALĂ A TRANSPORTATORILOR EXPRES DE MĂRFURI DIN...

...............................................................© 2004 - 2024 Inchirieri Microbuze, Autocare - Companie Transport Persoane Oradea Romania, Bihor - Oradea, transport Oradea.
Linkuri Utile: Taxa Auto | Anvelope Timisoara